Nyomtatás

Miért kell az aláírt KSZ-t kiterjeszteni az egészségügyi ágazatra?

Írta: Szerkesztőség 2017. április 28.

nem csak a védőnők állnak a Kjt. hatálya alatt…

A Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) és a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete (MÖSZ) sztrájktárgyalásaink során elértük, hogy 2016. szeptember 20-án nemcsak a béremelés és bérfejlesztés került aláírásra a 2016. június 8-ai bejelentés szerint, hanem az is, hogy mely témákban folytatjuk sztrájktárgyalásainkat.

Így a gazdasági-,műszaki-, ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozók béremeléséről, akik mindannyian a Kjt. hatálya alatt végzik munkájukat az egészségügyi ágazatban, a védőnőknek és a mentésben foglalkoztatottaknak a KSZ önálló fejezetében való megjelenítésében is megállapodtunk.

Az alapellátásban nemcsak a védőnők állnak a Kjt. hatálya alatt, hanem egészségügyi szakképesítéssel (orvosok, szakdolgozók, stb.) rendelkezők is, valamint az Mt. hatálya alá tartozók között is vannak ugyanilyen képzettséggel rendelkezők, akik részben vagy egészben a központi költségvetés terhére finanszírozott közszolgáltatásban működnek közre.

2013-ban már javaslatot tettünk a Magyar Nemzeti Védőnői Szolgálat kialakítására éppen az országosan egységes és igazságos bérezés és finanszírozás kialakítására, majd a sztrájktárgyalás során kezdeményeztük a védőnőkre vonatkozó szabályozás KSZ-be való beemelését, mint, ahogyan ebben 2016 őszén megállapodtunk. A tárgyalások folyamatban vannak.

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók