Nyomtatás

Köszöntjük és köszönjük a Szociális Munka Napját

Írta: Szerkesztőség 2017. november 10.

rose

A rendszerváltoztatás óta eltelt 27 év során az egészségügyi és szociális ágazat a társadalom előtt való elismerését először 2011-ben, majd 2017-ben tapasztalhattuk és tapasztalhatjuk meg!

A Semmelweis nap, mint fizetett munkaszüneti nap,  minden év július 1-je, mint az egészségügyi ágazati munkavállalók ünnepe, komoly erkölcsi és anyagi elismerést is jelentett és jelent az ágazati munkavállalóknak és ugyanakkor ez jelzés a társadalom számára is, hogy a több mint százezer munkavállaló csaknem tízmillió állampolgár egészségét szolgálja!

Az ünnepnapokra azért van szükség, hogy a hétköznapokban is nyújtson reményt és adjon energiát a tisztességes munkához.

Az EDDSZ/MSZ EDDSZ a 2004. évi sztrájk-követelései óta mindvégig az egészségügyi és a szociális ágazat társadalmi elismeréséért küzd és ezért következetesen kezdeményezte, hogy november 12. a Szociális Munka Napja is váljék az ágazat munkavállalói számára - hasonlóan a Semmelweis Naphoz – fizetett munkaszüneti napként elismert ünneppé!

Üdvözöljük és köszönjük, hogy a 3. Orbán kormány előterjesztését a Magyar Országgyűlés törvényre emelte a 2016. évi CLXXX. törvénnyel!

Köszöntjük a szociális ágazat valamennyi munkavállalóját, és köszönjük valóban áldozatos, és sajnos nagyon sokak által nem ismert és el nem ismert munkáját!

Bár az első törvénnyel biztosított Szociális Munka Napja vasárnapra esik ezért sokaknak ez még nem jelent kézzel fogható, csak erkölcsi elismerést, azonban a" folyamatos üzemmódban" működő intézmények munkavállalói először részesülnek ugyan olyan elismerésben, mint az egészségügyi ágazat munkavállalói.

Nem csak az egészségügyi ágazatban, hanem a szociális áfgazatban is folyamatos sztrájktárgyalásban állunk a kormánnyal, és abban bízunk, hogy a szociális ágazatban is elérjük a bérfelzárkóztatást jelentő megállapodást és a kollektív szerződést az ágazat munkavállalói számára.

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók