Nyomtatás

Eddig és ne tovább 1.

Írta: Szerkesztőség 2015. augusztus 24.

Tisztelt dr Cser Ágnes Elnök Asszony! Tisztelt dr Balogh Zoltán Elnök Úr!

A fenti levelet Sándor Mária facebook oldaláról másoltam át.

A levél tartalmát nem kis döbbenettel olvastam.

A döbbenetem azt mondatja, eddig és ne tovább! Most már aztán elég!

35 éve dolgozom az egészségügyben becsülettel, tisztességgel, de ilyen mértékű lejárató megnyilvánulásokra, gyűlöletkeltésre nem emlékszem, noha az elmúlt évtizedek alatt sokszor kerültünk nehéz helyzetbe.

Az érdekérvényesítés minden eszközével éltünk több alkalommal  és sokan csatlakoztak is hozzánk és sokan távol tartották magukat  miközben MI az akadályokat vettük MINDENKIÉRT az évek során következetesen töretlen hittel.

Az egészségügyi és szociális munkavállalók problémáit részletesen megfogalmaztuk Petíciókban és a sztrájk-követelésekben is.

Elmondtuk, leírtuk, megfogalmaztuk azokat a tényezőket, amelyek a mai napig nem kerültek teljes mértékben rendezésre  és ez nem az EDDSZ-en múlt.

Azok a kollégák, akik ebben részt vettek mindannyian az ellátásban végezték és végzik munkájukat ma is. Szakdolgozók, orvosok, műszaki és kisegítő területen dolgozók!

A z érdek-képviseleti  munka során is ugyanúgy, mint az ágazatok munkavállalóinak munkavégzése során a betegek és az ellátottak érdekében MINDENKI munkájára szükség van, együtt lesz egész és kerek ezért sem lehet csak egy területet kiemelni.

A stratégiaváltás fenti  levélben leírt módja még mindig idegen és elfogadhatatlan sokunk számára.

Az együttműködést sokan örömmel üdvözöltük. Az örömre az adott okot, hogy reményeink szerint végre vége a megosztottságnak. Végre a döntéshozóknak azt kell látniuk, hogy egységesek vagyunk!

Végre a 2000-től áhított Ágazati Kollektív Szerződés valósággá válik! Mindenkire kötelező érvénnyel vonatkozik és megszünteti a jelenlegi őrületes különbségeket az ország területén.

Mindezeken kívül az összefogásra valamennyi munkavállaló érdekében az MSZ EDDSZ részéről a lehetőség megadatott.

A MESZK, a MOK, és a MŐSZ az együttműködést választotta, melyet ÉN szakdolgozóként is köszönök.

A folytatandó sztrájktárgyalások során örülök annak, hogy az ÖNÖK szakmai tapasztalatai hozzájárulnak a tárgyalások sikeréhez és az Ágazati Kollektív Szerződés további fejezetinek megkötéséhez.

2015.06.03.

Üdvözlettel

Csuvikovszkyné Edit

felnőtt szakápoló,klinikai epidemiológiai szakápoló, egészségügyi menedzser

Kiemelt videó

További videók