Nyomtatás

Eddig és ne tovább! 4.

Írta: Szerkesztőség 2015. augusztus 25.

Írta: Csuvikovszky Gáborné 2015. június 30. kedd, 21:17.

Őszintén írom a véleményem és kérdezem!?

A Facebook igen nagyszerű dolog  a XXI. század elején, mert valaki mindig fenn van a hálón, így az információk gyorsabban terjednek és felhívják a különböző eseményekre a figyelmet!

Sokan azt gondolják, hogy a Facebookra elhelyezett információkért nem felelnek, hiszen a szabad véleménynyilvánítás korát éljük! Jogilag a helyzet más - ezt megerősíti a közelmúltban hozott strasbourgi Emberjogi Bíróság ítélete is.

A nyilvánosság ereje óriási.

A nyilvánosság erejével gond nélkül lehet befolyásolni bárkit, közszereplőket, szervezeteket lejáratni.

A nyilvánosság erejével élve Én most azt kérem, gondolkodjunk együtt a forrásként szolgáló szövetség Facebook oldalán található levél tartalmáról.

A hitelesség kérdése számomra nagyon fontos ezért csatolok egy dokumentumot, melyet az említett szövetség elnöke hivatalos igazolásként adott ki az alelnöke kérésére, miközben az eredeti felállás egy másodpercre sem változott. A szavahihetőség számít még valakinek rajtam kívül?

1.”Érdemben tárgyaltunk az Ágazati Kollektív Szerződésről az egészségügyi államtitkársággal- hirdeti a Cser Ágnes vezette szakszervezet alig látogatott honlapja”.

 • Az, hogy az MSZ EDDSZ érdemben tárgyalt az Ágazati Kollektív Szerződésről az nem hirdetés, hanem tény.
 • Az, hogy az MSZ EDDSZ az Ágazati Kollektív Szerződés megkötéséért következetesen harcolt és tárgyalt melyet dokumentumok igazolnak az nem hirdetés, hanem tény
 • Az hogy az Önök által képviselt kollégák érdekében ehhez Önök nem csatlakoztak az nem hirdetés, hanem tény.
 • Azok a szakszervezetek, amelyek most is reprezentatívak a tiltakozásaikat, beadványaikat, Petícióikat már évek óta folyamatosan megtették, és megteszik az nem hirdetés, hanem tény.
 • Az Önök szövetségének tagjai az általuk képviselt kollégák érdekében miért nem csatlakoztak ez nem hirdetés, hanem tény.
 • Legalább az Önök szövetségének tagjai e szerint látogatják az MSZ EDDSZ honlapját, melyet ezúton is köszönök és örömmel tölt el, amikor a dokumentumaink tartalmát hasznosítják, ezek szerint azzal nincs gond ez sem hirdetés, hanem tény.

2.”A kamaráknak nincs is kollektív szerződés kötésére sem jogszabályi felhatalmazása, sem tapasztalata, sem szövetségi rendszere.”

 • A kamaráknak valóban nincs kollektív szerződés kötésére jogszabályi felhatalmazása, azonban Ők felismerték, a vezető testületük felhatalmazásával az általuk képviselt kollégák érdekében, hogy csatlakozniuk kell az MSZ EDDSZ sztrájktárgyalásához véleményükkel, javaslataikkal és a birtokukban lévő tapasztalattal, hogy elősegítsék a tárgyalás és megállapodás sikerét. A tárgyalásokban való részvétel ezáltal jogilag is rendben van, ez nem hirdetés, hanem tény.
 • A tárgyaláshoz való csatlakozás lehetősége az Önök szövetségének tagjai részére is megadatott az MSZ EDDSZ részéről ez nem hirdetés, hanem tény.
 • A tárgyaláshoz való csatlakozás lehetőségét Önök elutasították ez sem hirdetés, hanem tény.
 • Elutasításukkal Önök a kollégáik érdekeit képviselik?

3.  Reprezentativitás: Önöknek rosszul esik, hogy csak két szakszervezet reprezentatív az MSZ EDDSZ és a MÖSZ?

 • Az Akciószövetség tagjait Mi, vagy Ki akadályozta meg, hogy a reprezentativitási megmérettetésen részt vegyenek, Mi úgy tudjuk, hogy, akik részt vettek nem érték el a kívánt szintet.
 • Az Önök szövetségének tagjai sem ebben az évben kerültek bírósági nyilvántartásba!

4.”visszautasítjuk, hogy a nevünkben és fejünk fölött az a Cser Ágnes kössön alkut”

 • Az Ágazati Kollektív Szerződés nem az Önök nevében köttetik!
 • Az Ágazati Kollektív Szerződés nem az Önök feje fölött köttetik!
 • Az Ágazati Kollektív Szerződés kötését és a tárgyaláson való konstruktív részvétel lehetőségét Önök utasították el!
 • Az Ágazati Kollektív Szerződésben rögzítésre kerülő szabályozásban, a munkavállalók nevében a jövedelmük növekedését, a mozgóbér emelkedését Önök elutasítják csak azért mert Cser Ágnes köti?
 • Az Ágazati Kollektív Szerződésben rögzítésre kerülő szabályozásban, a munkavállalók nevében a tárgyhót követő túlóra kifizetést Önök elutasítják csak azért mert Cser Ágnes köti?
 • Az Ágazati Kollektív Szerződésben rögzítésre kerülő szabályozásban, a munkavállalók nevében  a munkaidőkeret új rendjét Önök elutasítják csak azért mert Cser Ágnes köti?
 • Az MSZ EDDSZ elnöke, az MSZ EDDSZ vezető testületei, az MSZ EDDSZ tagsága pontosan ismeri és következetesen képvisel az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozó munkavállalók, ellátottak és gondozottak, továbbá a munkáltatók helyzetét és lehetőségeit is ezen túlmenően pontosan értékelik a mindenkori kormány szándékait.

Szeretném megosztani MINDENKIVEL az ÉN anyai nagymamám diplomatikus pszichés vezetését, amikor fiatalként világvége hangulatba kerültem valami miatt:

„ Kislányom ne keseredj el. Mindig voltak, vannak és lesznek rosszakaróid.

Ez a világ így működik.

Egyet sose felejts el!

A teli búzakalász mindig lehajtja a fejét, míg az üres búzakalász mindig emelgeti, hogy észrevegyék!”

A nagymama bölcselete sok évtized távlatából is példaértékű számomra. 

Ország-világ előtt felvállalom 35 év tapasztalata alapján a személyes véleményemet!

Bízom abban, hogy a jövőben, aki a MOSZ nevében nyilatkozik hasonlóan hozzám felfedi kilétét!

2015-06-30 Csuvikovszkyné Edit

Kiemelt videó

További videók