Nyomtatás

A NEK meghívta Orbán Viktort

Írta: Dr. Cser Ágnes 2010. máj. 05.

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) meghívta következő, május végi ülésére Orbán Viktort, a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét, Réthelyi Miklóst, a Nemzeti Erőforrások Minisztériumának leendő vezetőjét és a tárca leendő államtitkárát - mondta el Cser Ágnes, a NEK levezető, soros elnöke a kerekasztal keddi ülését követő sajtótájékoztatón.

A május végi ülésen a NEK a tagokkal közösen megalkotott programjának ütemezését, végrehajtásának részleteit szeretnék egyeztetni a meghívottakkal.

Cser Ágnes jelezte, hogy a NEK hatéves fennállása óta a Fidesz-KDNP frakciószövetség mindig részt vett az üléseken, egyben beszámolt arról is, hogy Éger István, az orvoskamara elnöke, a NEK titkára levélben arról tájékoztatta a parlamentbe került pártok vezetőit, hogy a NEK alapszabályának értelmében a pártok tagjaivá váltak a NEK-nek.

Cser Ágnes emlékeztetett arra is, hogy Orbán Viktor 2006 decemberében már volt vendége a NEK ülésének. Mint mondta, számon kérik a Fidesz elnökén akkori ígéretét, hogy a nemzeti konzultáció és a civilekkel, ezen belül a NEK-kel való együttműködés nélkül nem tudja elképzelni a kormányzást.

A levezető elnök beszámolt arról is, hogy a NEK áttekintette az elmúlt két kormányzati ciklus egészségügyet érintő intézkedéseit.

A tájékoztatón kiosztott dokumentum szerint többek között a "kézi vezérelt" finanszírozás, a kórházi struktúra átalakítása, a vizit- és a kórházi napidíj bevezetése, az orvosok és a szakdolgozók egzisztenciális ellehetetlenítése, a gyógyszertárakat érintő jogszabályok meghozatala voltak a legrombolóbb intézkedések.

A levezető elnök beszámolt arról is, hogy a kerekasztal támogatja a lelki megújulás programját, hiszen úgy vélik, lelki egészség nélkül nem létezhet testi egészség.

(MTI)

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók