Nyomtatás

Köszöntjük az egészségügyi ágazat valamennyi dolgozóját Semmelweis-napon!

Írta: Szerkesztőség 2019. július 01.

Elismerjük és köszönjük az egészségügyi ágazat valamennyi munkavállalójának erőfeszítését és köszöntjük őket Semmelweis-napon!

2019. július 1-jétől kerül sor a 2016-os Megállapodás szakdolgozókra vonatkozó bérfelzárkóztatás 2019-es 8%-os fejlesztésére.

Üdvözöljük a kormány döntését, hogy november helyett már július 1-jével kerül sor a bérfejlesztésre.

A kormány rendelet részletesen tartalmazza a szakdolgozókra vonatkozó bérfelzárkóztatás további ütemezését és mértékét. A Kormány rendelet itt olvasható

Az előző 4 éves bérfelzárkóztatás 65%-os emelése után újabb több, mint 59%-os bérfejlesztés következik be 2022-vel bezárólag.

A hónapokon keresztül tartó újabb bérfelzárkóztatásra vonatkozó megállapodás aláírása még várat magára, hiszen az orvosok és a gazdasági, műszaki és háttér szolgáltatást nyújtók bérfejlesztéséről is megállapodást akarunk aláírni, hogy a közpénzen képzett szakembereket itthon tarthassuk, tisztességes megélhetést és munkakörülményeket teremthessünk számukra. Ebben a megállapodásban szeretnénk bevezetni a gazdasági, műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók számára új bértáblát, mert elképzelhetetlen az egészségügyi közszolgáltatás az orvosok, szakdolgozók és a háttér szolgáltatást nyújtók együttes munkája nélkül.

Ne feledjétek, hogy nem mondunk le az örvendetes minimálbér és garantált bérminimum emelés miatt bekövetkezett kompenzációs igényünkről a 2017, a 2018 és a 2019. évekre vonatkozóan - hiszen emiatt tűnt el az általunk 2016-ban létrehozott tisztességes és arányos bértáblánk felső tartamába eső, több évtizede foglalkoztatott szakdolgozók bére és a pályát most kezdők közötti bérkülönbség

Ezt mindenképpen orvosolnunk kell.

 

 

 

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók