Nyomtatás

Üdvözöljük a kormány döntését , hogy a védőnők is megkapják végre a szakdolgozókat megillető bérfejlesztést!

Írta: Szerkesztőség 2019. augusztus 09.

Üdvözöljük, hogy a 2016. szeptember 20-án a kormánnyal megkötött Megállapodásunk, mely a sztrájktárgyalás-sorozatunk eredményeként jött létre, egyik vállalt kötelezettségét teljesítette, és 2019. július 1-jétől  a védőnők is megkapják a szakdolgozók javára elért bérfejlesztést.

Az alapellátás többi munkavállalójáért is folyik még az egyeztetés, bár már az előző ciklusban beterjesztettük az erre vonatkozó jogszabálytervezetet.

A 2004. évi őszi sztrájk-sorozatunk után, 4 szoc-lib kormánnyal való sikertelen próbálkozásainkat követően érdemi sztrájktárgyalások sorozatát kezdtük meg az egészségügyi és szociális ágazatban, melynek során 2016-ban Megállapodást írtunk alá.

A 4 éves bérfelzárkóztatás mellett meghatároztuk a további közös feladatokat is.

A 2016. szeptember 20-ai Megállapodásban határoztuk meg, hogy a védőnőkre is kiterjedjen a bérfejlesztés, a Kollektív Szerződésben való önálló fejezet, ami rájuk vonatkozik még előttünk álló feladat.

Olvassátok el Ti is a védőnők öröméről szóló levelet, melyet az MSZ EDDSZ Védőnői Tagozatának elnöke  írt.

"Tisztelt Elnök Asszony, Kedves Ágnes!
Köszönjük a részletes beszámolókat, amit folyamatosan kapunk.
Tájékoztatlak, hogy nagy örömmel fogadtuk /védőnők/, hogy végre megkaptuk a szakdolgozói bértábla besorolást. Az én nettó bérem  68000Ft-tal emelkedett július elsejétől.A bruttót még nem látom, mert az átsorolást még nem írtuk alá. Átlagosan Zalaegerszegen a védőnők  alapbére bruttó 100 000Ft-tal fog nőni.
Köszönjük.

Üdvözlettel: Varga Csabáné
MSZ EDDSZ Védőnői Tagozat elnöke"

 

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók