Nyomtatás

Az MSZ EDDSZ nemcsak az egészségügyi, hanem az egészségügyben dolgozókat is képviseli és küzd a bérfejlesztésükért

Írta: Szerkesztőség 2020. január 20.

A szociális ágazatban is folytatjuk a sztrájktárgyalást a bérfelzárkóztatásért.

Az MSZ EDDSZ kezdeményezi a 2020. évben  a sztrájktárgyalások folytatását a Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárságon, hogy minél előbb kézzelfogható eredményt érjünk el.

 

Nem ért egyet az orvoskamara javaslatával Cser Ágnes

 M1 2020. 01.18.

Az érdekképviselet etikátlannak és igazságtalannak tartja az orvoskamara javaslatát, amely szerint büntetni kellene a paraszolvenciát – mondta Cser Ágnes, a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (MSZ EDDSZ) elnöke az M1 Ma reggel adásában.

Cser Ágnes hangsúlyozta, az orvos és a beteg büntetése a hálapénz miatt megrontaná a közöttük lévő bizalmi kapcsolatot, ami nélkülözhetetlen, ahhoz, hogy tisztességes gyógyító munka folyjon.


Hozzátette, hogy a hálapénz kivezetéséhez a fokozatosan megemelt orvosi bérre szükség van, de azzal nem értenek egyet, hogy egylépcsőben emeljék meg az orvosok bérét, mert ez „összedöntené” az országot. Kifejtette, társadalmi értelemben igazságtalan, hogy egyetlen foglalkozási csoport olyan bérfejlesztésben részesüljön, amilyenben a többi nem.

 
 

Emmi: Folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésről

mandiner.hu  2020. január 15. 22:57
 
Az orvosi kamara új vezetése új bértáblát is szeretne.

Folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésekről – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel. Azt írták, hogy a kormánynak különösen fontos terület az egészségügy, a kabinet elkötelezett a betegellátás színvonalának növelése, az egészségügyi dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsültségének javítása mellett. Ezért tartották meg szerdán a folytatólagos sztrájktárgyalások idei első fordulóját a tárca, valamint az ágazati reprezentatív szakszervezetek – a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete mint főtárgyaló, továbbá a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete – részvételével.

A megbeszélésen a reprezentatív szakszervezetek stratégiai partnereként a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és a Magyar Gyógyszerészi Kamara képviselői is jelen voltak – közölte az Emmi. A témák között szerepelt a szakszervezetek és a minisztérium közötti együttműködési megállapodás kiegészítése az időközben elért tárgyalási eredményekkel, valamint az egészségügyi dolgozók társadalmi megbecsültségének további növelése. Ezenkívül hangsúlyosan foglalkoztak a MOK-nak tavaly a paraszolvencia kivezetése érdekében benyújtott bértábla-módosítási igényével, valamint a gazdasági-műszaki és háttérszolgáltatást nyújtók bértáblájával is. A MOK új vezetősége új bértáblát szeretne és a szakszervezeti főtárgyaló is a tavaly benyújtott bértábla emelését indítványozta – írták.

A felek megállapodtak abban, hogy az egészségügyi struktúraváltással és a finanszírozással kapcsolatos munkában is együttműködnek. Egyetértettek abban, hogy az egészségügyben dolgozók közalkalmazotti foglalkoztatásának kiszámíthatónak és igazságosnak kell lennie. A főtárgyaló vállalta, hogy a héten újból egyeztet stratégiai partnerével a végleges bértábláról, miután a MOK kedden megváltoztatta a korábbi álláspontját – írta az Emmi, megjegyezve, hogy február 3-án folytatják a konzultációt.

Összes ajánlás (0)

0 az 5 csillagból
Nem rendelkezik megfelelő jogokkal a hozzászólás megtekintéséhez vagy kiadásához.

Kiemelt videó

További videók