Nyomtatás

NEK 2008. 02. 15. határozatai

Írta: Dr. Cser Ágnes 2008. február 15.

A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal
2008. február 15-ei
határozatai

A NEK felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy a 2008. március 9-ei népszavazáson vegyenek részt, és az élet, az egészség és a tudás mellett szavazzanak.

1. A NEK – alapozva a több, mint 360 ezer népszavazást támogató aláírásra – a csatolt nyílt levéllel felkéri a Köztársasági Elnök Urat, hogy a kormánypárti képviselõk által ismételten megszavazott egészségpénztári törvényt ne írja alá. Egyúttal megköszöni azoknak a civil szervezeteknek az áldozatos munkáját, amelyek a nagyszámú aláírás összegyûjtésében részt vettek.

2. A népszavazás, mint a demokratikus jogrend részvételi demokráciát jelentõ alapintézménye, mindenki számára biztosítja azt a lehetõséget, hogy a társadalomnak fontos döntésekben közvetlenül részt vehessen. Ezért a NEK felhívja a magyar állampolgárok figyelmét, hogy a 2008. március 9-ei népszavazáson vegyenek részt, és az élet, az egészség és a tudás mellett szavazzanak.

3. A NEK köszönetét fejezi ki az alternatív társadalmi egészségbiztosításról szóló törvénytervezet ismételt országgyûlésnek történt benyújtásáért.

4. A polgári engedelmességi mozgalom kezdeményezõi közreadták az 1. és 2. számú közleményüket, melynek megismertetésében és elterjesztésében a NEK közremûködik.

Kiemelt videó

További videók